Thursday, April 17, 2014

Realiti Makan Gaji

Sampai bila kita nak duduk kat bawah je? Nak naik atas tu bukan senang. Setiap company atau organisasi, ada kuota masing-masing. Ada rezeki, dapat la merasa. Kalau yang paling atas tu tak pencen-pencen, duduk la kat bawah tu lama-lama.  Thinking of starting your own business like me? This link might be helpful for you.  Click this link:  BISNES MODAL KECIL (BAWAH RM5000) TAPI UNTUNG BESAR

Sampai bila kita nak duduk kat bawah je?
Nak naik atas tu bukan senang.
Setiap company atau organisasi, ada kuota masing-masing.
Ada rezeki, dapat la merasa.
Kalau yang paling atas tu tak pencen-pencen, duduk la kat bawah tu lama-lama.

Thinking of starting your own business like me?
This link might be helpful for you.

Click this link:


LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Wednesday, April 16, 2014

Mohd Chan Restaurant Taman Melawati

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
On our way to Taman Melawati nak visit uncle Syafiq. Qhalish demam, moody & bullying mommy whole day. Nak manja-manja la tu..

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
Lepas selesai magrib, kami keluar gi jalan-jalan cari makan. Tok ayah cakap teringin nak makan seafood. Kat restoran Mohd Chan ni pun ada menu seafood. Sesuai la tu.

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
While waiting for our order, Darwish dah berjangkit dari mommy. Penyakit suka selfie. Dia yang berebut nak tekan... "Abang nak tekan..!! Abang nak tekan..!!"

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
Apa ek yang kitorang order malam tu? Ikan masak stim, ikan masak 3 rasa, daging black pepper, tauhu, sayur goreng, sotong goreng tepung, lala masak cili padi.. Dalam banyak-banyak lauk ni, Darwish paling suka sotong goreng tepung. Itu jer yang dia ratah sampai habis (^_^)

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
Mommy pun senang hati. Bila Qhalish dah ada selera nak makan. Lauk sedap-sedap, mana boleh tahan nak pandang je. Kan adik.. Hehe.. Overall masakan dia memang sedap. Korang boleh try sendiri. Restoran Mohd Chan ni ada banyak branch. Try la check sendiri kat


LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:


Sunday, April 13, 2014

Oreo Cheese Cake for Darwish

Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati
Belated birthday cake for March babies in our family. It's for Darwish and uncle Syafiq. Sambut semua sekali serentak, so senang. This time, we travelled to uncle Syafiq's crib in Taman Melawati. Jadi, maktok taknak ice cream cake, leceh nak bawak. Oreo Cheese Cake from Secret Recipe la pilihan kiter malam tu.

Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati
Suka la plak cake ni. Takde icing, tak cepat muak. Packed with cheese and oreo. Both pun my kids punya favourite..
Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati
Darwish dah big boy now. They grow up so fast. I'm so happy to see them growing up in front of my eyes. Bertuah nyer sebab dapat work from home macam sekarang ni. I would have missed so much kalau terpaksa kerja makan gaji (^_^) 

Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati, Dhia'ul Qhalish

Chilling at umah uncle Syafiq with paklang. Qhalish was moody whole day sebab tak berapa sihat. Bullying mommy.. hehe..


Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati, Dhia'ul Qhalish
Yummy.. Dalam tak sedar, dah 3 slices dah Waney makan. Oppss (^_^)

LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Friday, April 4, 2014

Nukilan Hati - Jodoh

Wanita beruntung bila 
dapat jodoh dengan
suami kaya.

Tapi
Lelaki beruntung bila
dapat jodoh dengan
isteri yang pandai buat duit.

LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Thursday, March 27, 2014

Bisnes modal kecil (bawah RM5000) tapi untung besar

Berikan saya 5 minit dari masa anda.
Saya akan tunjukkan bisnes mudah yang anda tercari-cari selama ini.

Dalam keadaan ekonomi sekarang, ditambah pula dengan kos sara hidup yang semakin tinggi, makin ramai yang nak buat side income dengan bisnes kecil-kecilan. 

Kenapa mula bisnes kecil-kecil dulu? Sebab biasanya modal rendah, risiko pun rendah, average bawah RM5000 je, dah boleh run bisnes. Pastu sesuai jugak buat dari rumah atau home-based. Tak perlu sewa kedai atau gaji pekerja.

Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

So, bisnes apa yang sesuai dengan modal yang rendah ni? Antara yang paling famous dan menjadi pilihan nombor 1, adalah perniagaan kopi

FACT

"COFFEE is the 2nd most traded commodities in the world, after OIL"

"Coffee shops are the fastest growing niche in the restaurant business"

Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Rasanya, majoriti orang Malaysia memang suka coffee. Kita akan minum coffee masa breakfast, sambil surf internet, lepak kat coffee shop for business or socializing with friends. Kalau pun kita bukan penggemar coffee, tentu ada antara kawan-kawan kita yang suka minum coffee ni.

Lebih separuh populasi dunia consume coffee, on average 3 cups per day.

Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Mineral Coffee Business

Kita dah tau, coffee memang ramai consumer.
Banyak repeat buyer.
Senang jual sebab coffee takde la mahal sangat.
Bisnes coffee juga perlukan modal rendah.
Tapi bagaimana kita nak jalankan bisnes coffee?

Cara nak jual atau promosi
1. Guna online social media (free + viral).
2. Supply kepada restoran dan kedai makan.
3. Hidangkan Mineral Coffee pada tetamu yang datang ke rumah.
4. Bukak booth ice blended coffee.
5. Tukarkan coffee cap XXX di hotel / catering kepada jenama Mineral Coffee.
6. Supply kepada student yang suka stay up untuk study.
7. Promote kepada orang-orang yang ada masalah kesihatan.
....dan banyak lagi.

Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Sales aid seperti flyers, banner etc kita ada jual sekali. Senang untuk starter yang nak promote Mineral Coffee ni kat kedai-kedai. Sample proposal untuk approach hotel-hotel pun ada juga. 

Ini lah kelebihan bila mula bisnes online dengan team Dynamic Leaders Group dan GLAMpreneur. Kami akan guide dan bantu anda maju dalam bisnes. 

Khasiat Mineral Coffee
1. Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan. Melambatkan proses penuaan.
2. Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium. Amat baik untuk kesihatan organ-organ badan terutamanya jantung.
3. Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
4. Melegakan tekanan.

Keunikan Mineral Coffee
1. Satu-satunya coffee dalam pasaran yang mengandungi GARAM BULUH
2. Rasa yang unik dan aroma yang sungguh sedap.
3. Mengandungi Chlorogenic acid (CGA) semulajadi, yang memperlahankan penyerapan gula dalam darah, seterusnya membantu mengawal berat badan.
4. No sugar, No cholesterol, No additive
5. Bersifat Alkali, sesuai untuk meneutralkan PH badan yang berasid.

Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Mineral Coffee sesuai untuk:
- pesakit tekanan darah tinggi
- kencing manis
- migrain
- senggugut
- insomnia / susah tidur
- sembelit
- selsema
- batuk dan kahak
- mengantuk dan keletihan

Coffee helps you THINK.
According to studies, minum coffee dapat membantu cognitive function, short-term memory, meningkatkan daya konsentrasi, keupayaan memahami dan boleh memproses new information dengan lebih pantas.

Coffee helps you PERFORM.
Pakar dari Harvard Medical School melaporkan, pengambilan coffee meningkatkan endurance performance. Dalam kajian yang berbeza, mereka mendapati caffeine boleh meningkat physical performance sebanyak 10%.

Testimoni Penggemar Mineral Coffee



Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Bagaimana sambutan terhadap 
Mineral Coffee?
Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee
Sangat memberangsangkan. Pernah satu ketika, stok Mineral Coffee sold out seluruh Malaysia. Delivery ke seluruh Malaysia berkaton-katon. Termasuk Sabah & Sarawak.

Bagaimana nak mula 
Mineral Coffee Business?


Mineral Coffee, Peluang Perniagaan, projek duit raya, bisnes modal kecil, bisnes modal rm5000, GLAMpreneur, Dynamic Leaders Group, bisnes modal kecil tapi untung besar, pembekal kopi, perniagaan kopi, franchais kedai kopi, bisnes kecil-kecilan, testimonial mineral coffee

Dengan modal rm5000, anda mampu mencapai income 4 angka secara online. Team kami merupakan perintis yang mempromosikan produk menggunakan social media. Kami turut menyediakan free training class untuk new business partners. 

Kenapa perlu mula sekarang?
April - Mula Mineral Coffee Business
Mei - dalam proses nak stabilkan bisnes
Jun - Pesediaan bulan Ramadhan
Julai - Persediaan menyambut Syawal

Jadikan bisnes Mineral Coffee sebagai side income anda, tambah bajet Raya tahun ni ;)
I'm your reputable mentor. Business dalam GLAMpreneur adalah secara teamwork. Setiap langkah dalam business ini, kami akan guide anda step by step.



HUBUNGI,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Saturday, March 22, 2014

Nak nampak kurus serta merta?

While browsing the net for some info, i came across this interesting photo...

Premium Beautiful Corset, Tips Kurus Cara Sihat, Cara Pakai Premium Beautiful Corset, Cara ukur Premium Beautiful Corset, Testimonial Premium Beautiful Corset, cara turunkan berat badan, cara kuruskan badan, harga Premium Beautiful Corset, ansuran Premium Beautiful Corset,

This is Mel, an Australian personal trainer. Apa yang beliau cuba tunjuk pada kita, ini adalah photo "Before & After" transformation yang kita selalu tengok. But She did this in 15 minutes only.

See the difference?
Nampak macam dia dah lose weight, betul tak? Sebenarnya tak. Apa rahsianya?

"Wanna know my secret? Well firstly I ditched the phonewallet (fwallet) cause that *** is lame, swapped my bather bottoms to black (cause they're a size bigger and black is slimming), smothered on some fake tan, clipped in my hair extensions, stood up a bit taller, sucked in my guts, popped my hip, threw in a skinny arm, stood a bit wider #boxgap, pulled my shoulders back and added a bit of a cheeky/I'm so proud of my results smile. Zoomed in on the before pic, zoomed out on the after and added a filter. Cause filters make everything awesome."

Nak nampak langsing serta-merta, tak semestinya kena kurangkan berat badan. Kadang-kala, dengan membetulkan posture badan jadi tegak, pakai baju warna gelap, dan nampak confident, dah cukup untuk buat kita nampak langsing & menarik.

This is what exactly "Premium Beautiful Corset" do. Pakai je Premium Beautiful Corset, posture badan akan menjadi tegak, nampak tinggi dari biasa, duduk pun tak bongkok lagi. Lemak-lemak di kawasan pinggang juga dialih ke payudara, menjadikan pinggang lebih ramping, payudara lebih pejal dan mantap. Pakai baju apa pun nampak cantik dan terletak. 

Klik link bawah kalau nak tau cara beli 

LOVE,
 Waney 013-6613197

Tuesday, March 18, 2014

SM SSM Award March 2014

SM SSM Award March 2014, Hanis Haizi, Maisarah Ibrahim, Waney Zainuddin, Rynn Eshak, Glampreneur, Dynamic Leaders Group, Glam Lelaki, Hai-O Marketing, peluang perniagaan, bisnes sambilan dari rumah, bisnes online, bisnes premium beautiful, JTX 1000 Gold Top Agent
Ahad 16 Mac 2014 merupakan hari yang membanggakan buat semua rakan kongsi Waney yang naik pentas. Hari tersebut kami meraikan kejayaan usahawan-usahawan Hai-O yang mencapai pangkat Sales Manager & Senior Sales Manager, iaitu pangkat pertama dan kedua dalam business.

Dari sini lah kami semua bermula. Dan insyaAllah, dengan usaha yang berterusan, tak pernah kenal erti mengalah, kejayaan yang seterusnya bakal menanti di hadapan. 

SM SSM Award March 2014, Hanis Haizi, Maisarah Ibrahim, Waney Zainuddin, Rynn Eshak, Glampreneur, Dynamic Leaders Group, Glam Lelaki, Hai-O Marketing, peluang perniagaan, bisnes sambilan dari rumah, bisnes online, bisnes premium beautiful, JTX 1000 Gold Top Agent
From left, El_Janna, Fariza Munir, Atul Zatul, Rynn Eshak, me and kak Foujee MasriSuziela RazakTahniah buat semua my protege. 

Ada antara mereka yang bermula sebagai distributor dan kini berjaya capai pangkat Manager. Bermakna, modal bisnes kami amat flexible. Dengan modal serendah RM50, sesiapa saja boleh berniaga. Asalkan ada keinginan yang tinggi untuk berjaya.

Terima kasih juga buat rakan kongsi semua sebab memberi kepercayaan kepada Waney untuk membimbing mereka dalam business, walaupun kami semua asalnya strangers & kenal secara online je.

Thank you my mentor Rynn Eshak sebab tak pernah jemu memberi tunjuk ajar kepada kami semua.
SM SSM Award March 2014, Hanis Haizi, Maisarah Ibrahim, Waney Zainuddin, Rynn Eshak, Glampreneur, Dynamic Leaders Group, Glam Lelaki, Hai-O Marketing, peluang perniagaan, bisnes sambilan dari rumah, bisnes online, bisnes premium beautiful, JTX 1000 Gold Top Agent
 Makin lama GLAM Lelaki makin ramai. Dengan variasi produk yang Hai-O Marketing dah sediakan, more and more men are attracted to join GLAMpreneur. 
Ni nak teropong apa lak ni? Teropong Shanghai ke? Hehe..

SM SSM Award March 2014, Hanis Haizi, Maisarah Ibrahim, Waney Zainuddin, Rynn Eshak, Glampreneur, Dynamic Leaders Group, Glam Lelaki, Hai-O Marketing, peluang perniagaan, bisnes sambilan dari rumah, bisnes online, bisnes premium beautiful, JTX 1000 Gold Top Agent
Keluarga besar kami... bersama founder GLAMpreneur
CDM Hanis Haizi dan pasangan beliau CDM Razali Zain.
Bangga menjadi sebahagian dari group perintis Social Media Marketing. Terbukti cara kami berjaya melahirkan usahawan-usahawan cemerlang.

After all these years, we still stick together through thick and thin.

Bagai kata-kata my mentor, CDM Maisarah Ibrahim...
"Hanya yang HEBAT mampu bertahan"

Semoga hubungan persahabatan kami kekal sampai bila-bila 
(^_^)

LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Waney ❤ PREMIUM BEAUTIFUL