Tuesday, April 22, 2014

Daddy's girl

He knows im not ok.. even when i didnt tell him. When i feel like my world is going to end.. He hugs me.. and tell me "Don't worry. Everything's gonna be ok. Ayah ada..."  I love you Ayah
He knows im not ok.. even when i didnt tell him.
When i feel like my world is going to end..
He hugs me.. and tell me
"Don't worry. Everything's gonna be ok. Ayah ada..."

I love you Ayah

Saturday, April 19, 2014

JTX Air Tracker - MENJIMATKAN Penggunaan Petrol

Dapatkan JTX Air Tracker
MENJIMATKAN Penggunaan Petrol 
Waney 013-6613197


Apa Itu Air Tracker
JTX Air Tracker berfungsi untuk menukarkan molekul-molekul udara menjadi struktur molekul-molekul yang halus sebelum masuk ke dalam kebuk pembakaran enjin. Struktur molekul-molekul yang halus ini membolehkan bahan api dapat dibakar sepenuhnya dengan kadar optimum. Pembakaran yang berlaku secara optimum di dalam kebuk pembakaran enjin dapat meningkatkan prestasi enjin dengan gerakan omboh yang lebih lancar serta menjimatkan bahan api. 



Fungsi JTX Air Tracker
  • meningkatkan prestasi enjin
  • mengurangkan enapan karbon di dalam enjin
  • menjimatkan penggunaan petrol/bahan api melalui peningkatan nisbah pembakaran bahan api
  • enjin menjadi lebih senyap
  • anti kepanasan enjin
  • memanjangkan jangka hayat enjin
  • mengurangkan pelepasan karbon monoksida dari ekzos



Pemasangan JTX Air Tracker
JTX Air Tracker dipasangkan dengan hanya melekatkan sticker tersebut di atas penutup penapis udara (air filter) kenderaan anda. Bilangan sticker yang perlu dilekatkan bergantung kepada kapasiti enjin anda di mana :-
  • Kenderaan <1,599CC - 3 keping sticker
  • Kenderaan 1,600 sehingga 2,999CC - 6 keping sticker
  • Kenderaan melebihi 3,000CC - 9 keping sticker

Installation JTX Air Tracker pada BMW Msport E90. Ekzos sejuk, boleh pegang walaupon enjin kereta dah running 30 minit.
Installation JTX Air Tracker pada BMW Msport E90. Ekzos sejuk, boleh pegang walaupon enjin kereta dah running 30 minit.

Installation JTX Air Tracker pada Toyota Altis 1.8cc.
Installation JTX Air Tracker pada Toyota Altis 1.8cc.

AUDI A4: - Lepas Install JTX Air Tracker: --> Isi penuh --> Jalan --> selepas 179.9km --> isi penuh semula Hanya rm36.50 untuk distance 179.9km.
AUDI A4: - Lepas Install JTX Air Tracker:
--> Isi penuh --> Jalan --> selepas 179.9km --> isi penuh semula
Hanya rm36.50 untuk distance 179.9km.

JTX Air Tracker. DAMANSARA TO IPOH, 200KM, SAVE PETROL! Watch the fuel gauge! Tak sampai suku pon. Biasanya mesti dah habis half tank.
DAMANSARA TO IPOH, 200KM, SAVE PETROL! Watch the fuel gauge! Tak sampai suku pon. Biasanya mesti dah habis half tank.


Tempoh Jangka Hayat JTX Air Tracker
2 tahun



Kesan Pelepasan Gas Karbon Dioksida Dan Gas Karbon Monoksida Selepas Pemasangan JTX Air Tracker

Karbon Dioksida 
Selepas 30 min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 21%
Selepas 150min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 56%


Karbon Monoksida
Selepas 30 min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 60%
Selepas 150min - pelepasan gas berkurangan sebanyak 87%



Harga Pasaran JTX AirTracker
1 set (3 keping) - RM296
2 set (6 keping) - RM550

Agent / Distributor diperlukan.
Dengan business plan untung RM8k++ selepas 6 bulan.

1. Agent JTX Air Tracker (PJ) - Azlan 012-3946518


Contact,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:


Friday, April 18, 2014

Royce Chocolate Malaysia

This is my first time dengar tentang Royce Chocolate. Coklat ni berasal dari Hokkaido, Japan. Ada few branch around KL. Korang boleh carik Royce Chocolate kat Isetan KLCC, Tropicana City Mall, Bangsar Village, Empire Gallery Subang Jaya, The Gardens, dan Publika @ Solaris Dutamas. 

Royce Chocolate Malaysia, Royce Potatochips Chocolate Fromage Blanc, birthday gift

Kawan mama delivered a huge box of Royce Chocolate to our door step sempena her birthday. I was like... whaaaattt? Banyak nya..!! Boleh habis ke? Saper nak makan? Nak bukak box tu pun takut..

Royce Chocolate Malaysia, Royce Potatochips Chocolate Fromage Blanc, birthday gift

At last bukak juga. Memang tercengang kejap, rambang mata tak tau nak pilih mana. Gambar ni, masa ni dah half box kitorang makan. Tinggal half jer lagi. Huhu.. Dalam risau-risau takleh habis, habis jugak within 2 weeks. I think i've tasted all types of Royce Chocolate kot. Sebab bila browse their website, almost semua jenis ada dalam this box. Wonder how much does it cost... Hmm.. Cuber korang tengok sini: 

Royce Chocolate Malaysia, Royce Potatochips Chocolate Fromage Blanc,

Dalam banyak-banyak coklat Royce, Waney suka Royce Potatochip. Ada 3 jenis flavour.

Royce Chocolate Malaysia, Royce Potatochips Chocolate Fromage Blanc,

Yang paling best... flavour Fromage Blanc. Aduh.. rasa macam nak habiskan sorang, taknak share dengan sesaper. Bila teringat balik, rasa macam nak gi beli je esok pagi. Habis la.. mengidam pukul 2 pagi.. (T_T)

LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Thursday, April 17, 2014

Realiti Makan Gaji

Sampai bila kita nak duduk kat bawah je? Nak naik atas tu bukan senang. Setiap company atau organisasi, ada kuota masing-masing. Ada rezeki, dapat la merasa. Kalau yang paling atas tu tak pencen-pencen, duduk la kat bawah tu lama-lama.  Thinking of starting your own business like me? This link might be helpful for you.  Click this link:  BISNES MODAL KECIL (BAWAH RM5000) TAPI UNTUNG BESAR

Sampai bila kita nak duduk kat bawah je?
Nak naik atas tu bukan senang.
Setiap company atau organisasi, ada kuota masing-masing.
Ada rezeki, dapat la merasa.
Kalau yang paling atas tu tak pencen-pencen, duduk la kat bawah tu lama-lama.

Thinking of starting your own business like me?
This link might be helpful for you.

Click this link:


LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Wednesday, April 16, 2014

Mohd Chan Restaurant Taman Melawati

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
On our way to Taman Melawati nak visit uncle Syafiq. Qhalish demam, moody & bullying mommy whole day. Nak manja-manja la tu..

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
Lepas selesai magrib, kami keluar gi jalan-jalan cari makan. Tok ayah cakap teringin nak makan seafood. Kat restoran Mohd Chan ni pun ada menu seafood. Sesuai la tu.

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
While waiting for our order, Darwish dah berjangkit dari mommy. Penyakit suka selfie. Dia yang berebut nak tekan... "Abang nak tekan..!! Abang nak tekan..!!"

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
Apa ek yang kitorang order malam tu? Ikan masak stim, ikan masak 3 rasa, daging black pepper, tauhu, sayur goreng, sotong goreng tepung, lala masak cili padi.. Dalam banyak-banyak lauk ni, Darwish paling suka sotong goreng tepung. Itu jer yang dia ratah sampai habis (^_^)

Restoran Mohd Chan Abdullah, Mohd Chan Restaurant Taman Melawati, makanan cina muslim, chinese muslim food, halal chinese food, jalan jalan cari makan
Mommy pun senang hati. Bila Qhalish dah ada selera nak makan. Lauk sedap-sedap, mana boleh tahan nak pandang je. Kan adik.. Hehe.. Overall masakan dia memang sedap. Korang boleh try sendiri. Restoran Mohd Chan ni ada banyak branch. Try la check sendiri kat


LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:


Sunday, April 13, 2014

Oreo Cheese Cake for Darwish

Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati
Belated birthday cake for March babies in our family. It's for Darwish and uncle Syafiq. Sambut semua sekali serentak, so senang. This time, we travelled to uncle Syafiq's crib in Taman Melawati. Jadi, maktok taknak ice cream cake, leceh nak bawak. Oreo Cheese Cake from Secret Recipe la pilihan kiter malam tu.

Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati
Suka la plak cake ni. Takde icing, tak cepat muak. Packed with cheese and oreo. Both pun my kids punya favourite..
Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati
Darwish dah big boy now. They grow up so fast. I'm so happy to see them growing up in front of my eyes. Bertuah nyer sebab dapat work from home macam sekarang ni. I would have missed so much kalau terpaksa kerja makan gaji (^_^) 

Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati, Dhia'ul Qhalish

Chilling at umah uncle Syafiq with paklang. Qhalish was moody whole day sebab tak berapa sihat. Bullying mommy.. hehe..


Oreo Cheese Cake, Secret Recipe, Happy Birthday, Darwish Mika'el, Syafiq Zainuddin, Gaya Service Resident, Taman Melawati, Dhia'ul Qhalish
Yummy.. Dalam tak sedar, dah 3 slices dah Waney makan. Oppss (^_^)

LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:

Friday, April 4, 2014

Nukilan Hati - Jodoh

Wanita beruntung bila 
dapat jodoh dengan
suami kaya.

Tapi
Lelaki beruntung bila
dapat jodoh dengan
isteri yang pandai buat duit.

LOVE,
 Waney 013-6613197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RELATED POSTS:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Waney ❤ PREMIUM BEAUTIFUL