Tuesday, August 11

Pregnant with six-pack abs

Awal tahun ini, model Sarah Stage bikin panas setelah memuat naik photo selfie di instagram ketika hamil dengan six-pack abs. Ramai wanita dan para ibu mengkagumi susuk tubuh beliau yang sangat fit walaupun kandungan sudah pun masuk 7 bulan.

Sarah Stage pregnancy photo, Sarah Stage six pack abs, premium beautiful corset, testimonial premium beautiful, premium beautiful ansuran, promosi rebate premium beautiful corset, harga premium beautiful, premium beautiful shah alam, bengkung moden, bengkung bersalin, berpantang
Ketika ditanya, apakah beliau mengamalkan specific diet atau workout ketika hamil?

"As far as dieting goes, I actually had to eat more often just because pregnancy takes a lot out of you and you need a lot more nutrients. Initially, like a lot of women, I had morning sickness, which would last all day and make me feel nauseous. But after three months, I would eat chicken and steak, a lot of vegetables and fruit, and then toward the end of my pregnancy, I had some cravings."

 "Before I was pregnant, I'd exercise three to fives times a week. I would weight-train, go to Pilates. I'd do lunges and squats. But once you get pregnant, there are a lot of different exercises you can't do, so my workouts changed a lot and were less intense. I also wasn't working out as often because I was exhausted. My back hurt because my baby was big (9 pounds!) so I was carrying a lot of weight."

Kunci utama adalah cergas sejak sebelum hamil lagi. Seperti wanita hamil yang lain, Sarah juga mengalami perubahan bentuk badan, berat badan bertambah, sakit belakang dan mudah penat.

Sarah Stage pregnancy photo, Sarah Stage six pack abs, premium beautiful corset, testimonial premium beautiful, premium beautiful ansuran, promosi rebate premium beautiful corset, harga premium beautiful, premium beautiful shah alam, bengkung moden, bengkung bersalin, berpantang

Ibu kepada bayi berusia 2 bulan itu terus menjadi tumpuan dengan photo post-pregnancy beliau. Tiada perut yang buncit atau mengeleber walaupun baru 4 hari melahirkan bayinya. Hingga kini, beliau masih belum berkesempatan untuk ke gym memulakan rutin kecergasan seperti dulu. Namun beliau akui, breastfeeding banyak membantu menurunkan berat badan selepas bersalin.

Sarah Stage pregnancy photo, Sarah Stage six pack abs, premium beautiful corset, testimonial premium beautiful, premium beautiful ansuran, promosi rebate premium beautiful corset, harga premium beautiful, premium beautiful shah alam, bengkung moden, bengkung bersalin, berpantang


Beliau juga turut memuat naik banyak photo beliau memakai bengkung atau 'waist trainer'. Dengan caption "keeping everything in place", sememangnya pemakaian waist trainer dikalangan wanita barat semakin diminati dan menjadi trend selebriti.

Bengkung sememangnya sudah sinonim dengan wanita selepas bersalin di Malaysia. Jika artis dan model di barat pun memerlukan bengkung untuk kembali langsing, tentunya kita juga perlukannya ;)




----- Ads -----

Premium Beautiful Corset 
Rebate Promotion

Sarah Stage pregnancy photo, Sarah Stage six pack abs, premium beautiful corset, testimonial premium beautiful, premium beautiful ansuran, promosi rebate premium beautiful corset, harga premium beautiful, premium beautiful shah alam, bengkung moden, bengkung bersalin, berpantang

More info:

Sebarang pertanyaan,
Sila Whatsapp:
013-6613197 (Cik Waney)




Monday, August 10

Motherhood: Cranky kids all the time?

I know I'm not the only mom with cranky kids. Me and my 2 boys used to stay in our own house. During that time, was one of the hardest time for me. Being single parent and no helper at home, even going to toilet for pee is like a war battle between me and the kids. They won't let me out of their sight.

I need to stay up late night to finish my works. Sleeping 4 hours a day is normal for me. Many times when i can't entertain my client, miss a lot of big opportunities and potential gain. Although i'm working from home, i can't finish my house chores or cook for our meal. Because of my work demand, i end up sending my kids to the baby sitter and went back home for work. Sound silly right?

Sometimes i feel like a bad mother. When my kids throw their tantrum, my parents told me to learn how to control my kids. Not the other way around. I've tried so many ways, but nothing works.

Surprisingly, when i leave the kids at my parents, they were so charming and nice. But when i'm home, they started their drama right away. Bhahaha..

Now i've moved in with my parents as i can't cope with this situation alone. It has given large impact on my business, my health, and my emotion. Everything is going down at the bottom as i have no time-off for myself.

For years, I thought i'm not doing good enough to control my kids' behavior. Until i found the article below. There's a study shows that children are 800% worse when their mothers are in the room. No wonder.. 800% is a huge different. It's like them having a split personality when i'm not around.

Now i know why my kids is always cranky with me.. It's because of mother's natural pheromones. Haha.. Now i feel special. Because the kids wont react to other people's pheromones... Only me..!! (^_^)





Saturday, August 8

Qoo10 – Your Trusted Online Mall


There is a saying ‘Shopping is the best therapy’. Well, I would agree with that statement plus who doesn’t like shopping right? As a hardcore online shopper, I always buy my stuff though online websites and one of my trusted online mall is definitely Qoo10! This Singapore based website is offering a huge range of products such as fashion items (clothes, shoes, accessories, handbags), gadgets, home furniture, baby items and basically everything!


Currently operating in 5 countries in Asia, this website is now available in Malaysia too. This website operates as a marketplace where people can sell and buy their items in the most easiest way. Fret not, Qoo10 provides secure payment and also offering few payment method for your convenience.


So sit back and relax from your comfort couch and do your online transaction now as fast delivery is guaranteed. You can also shop till you drop with additional promos offering by the affiliated partner – Shopback Malaysia. In the other words, you can now save more when you make your purchase at Qoo10 through Shopback by earning additional promo, coupons and cashback!


How does it works? By buying your items through Shopback ( https://www.shopback.my/), the merchant (in this case is Qoo10) will pay some commission to Shopback and instead of taking all the amount, you’ll be getting a portion from the commission. It’s a win-win situation and click to see Qoo10 latest promo.



Friday, July 31

Our Aidilfitri 2015


Makin tua, makin terasa cepat sangat Ramadhan berlalu. Sibuk dengan anak dah sekolah, sambil berniaga lagi.. Kesian blog, penuh sawang. Hehe.. Kami sampai Melaka 2 hari sebelum raya. Nak tolong nenek buat rendang & ketupat. Wah.. Last day puasa dah merasa lauk rendang.

Our pagi raya starts with solat sunat hari raya kat masjid kampung. Lepas tu kami bermaaf-maafan dengan sanak saudara. Look at Qhalish.. He's a big boy now. Dah pandai collect duit raya.. Haha..

Alhamdulillah.. Datuk dan nenek masih sihat. Larat lagi masak ketupat rendang. Of coz kami anak cucu pun tolong skali.

Tahun ni kami raya berdua lagi. Qhalish sedondon dengan mommy pakai jubah.

Beli pun last minit je. Plan nak pakai baju-baju tahun lepas je. Tapi sebab dah makin tembam, baju tahun lepas tak muat. Jubah by Imaan Boutique.

Jubah Qhalish pula by Binqareem. Darwish pun belikan jubah camni juga. Hari raya.. kita kejar kambing keliling rumah. Terpaksa halau sebab takut kambing tanduk kereta. Kereta datuk dah habis kemek. LOL..

Adik-adik dan adik ipar pun dapat raya bersama.

"Qhalish nak tau.. Buai ni dari zaman mommy tadika lagi.. Sampai sekarang masih elok.."

Family photo kena ambil juga..

Walaupun tak cukup korum.

Akhirnya hero pengsan.. penat bersilat collect duit raya.

Di sini Waney ingin ambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri dan maaf zahir batin.

"Untuk setiap kata
yang tak terjaga,
Hati dengan prasangka,
Janji yang tak terpenuhi,
Kesalahan yang sengaja,
Khilaf yang tak disangka,
Maafkan saya yang tak sempurna ini.."

Friday, July 24

Koleksi Jam Tangan Online ZALORA

Semua mesti setuju kalau Waney katakan bahawa jam tangan merupakan aksesori yang penting bagi wanita mahupun lelaki. Fungsi pemakaian jam tangan yang pada mulanya sebagai penunjuk masa, but now turut dinaik taraf sebagai aksesori pelengkap gaya kita. Oleh kerana itu, kita dapat lihat pelbagai rekaan jam tangan yang kini berada di pasaran dengan tawaran harga yang berpatutan dan ada juga yang sehingga mencecah puluhan ribuan ringgit.



Jenama-jenama jam tangan antarabangsa yang terkenal seperti Rolex dan Omega merupakan diantara jenama jam tangan yang termahal di dunia. Harga seutas jam tangan daripada jenama ini bersamaan dengan harga sebuah kereta jenama tempatan. Ini tak bermakna koleksi jam tangan yang murah tidaklah berkualiti, lihat sahaja jenama-jenama jam tangan seperti Casio, Fossil dan Aldo. Koleksi jam tangan daripada jenama-jenama tersebut juga amatlah berkualiti dan sering menjadi pilihan para pembeli. Nak tahu apa lagi koleksi jam tangan online yang menjadi pilihan ramai?

Koleksi Jam Tangan Online ZALORA, jam tangan online, jam tangan Zalora


Tidak dinafikan bahawa keukuhan sesuatu jenama itu merupakan daya penarik yang mampu mempengaruhi proses pembelian. Para pembeli lebih tertarik membeli koleksi jam tangan keluaran jenama-jenama yang kukuh atau established. 

Koleksi Jam Tangan Online ZALORA, jam tangan online, jam tangan Zalora


Selain itu, rekaan jam tangan itu juga memainkan peranan yang amat penting. Selalunya, rekaan jam tangan yang simple dan eksklusif lebih menarik perhatian.

Koleksi Jam Tangan Online ZALORA, jam tangan online, jam tangan Zalora



Tidak dilupa juga dengan fungsi tambahan dan daya ketahanan jam tangan tersebut. Apa-apa pun, ia bergantung kepada ciri-ciri yang dicari oleh para pembeli.


Recent Posts